2018-04-18

"Дивосвіт" дивує...


17-18 квітня відбувся обласний семінар керівників МО вчителів української мови та літератури, методистів на тему «Розкриття потенціалу міжпредметних зв’язків для формування ключових компетентностей школярів в умовах упровадження концепції Нової школи» (організатори Корицька Г.Р. – кандидат філологічних наук, доцент кафедри філософії та суспільно-гуманітарних дисциплін комунального закладу «ЗОІППО» Запорізької обласної ради та Шацька Н.М. – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри філософії та суспільно-гуманітарних дисциплін КЗ «ЗОІППО» )


17 квітня вчителі-філологи відвідали дивовижно-казкову країну -Малобілозерську спеціалізовану естетичну школу-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «ДИВОСВІТ»  (асоційована школа ЮНЕСКО), яка повністю виправдовує свою назву. Берегиня школи, Овсієнко Я.М. – кандидат педагогічних наук, Заслужений працівник освіти, директор закладу, разом із своїм згуртованим педагогічним колективом дивувала нас, своїх колег, на кожному кроці:
  • Презентація авторського закладу була напрочуд цікавою;
  • Звіт подорожі до Франції разом з дітьми у світлинах – вражаючим;
  • У чнівський тьюторинг « Вмію сам, і  вас  - навчу»  - незабутнім (1 група навчалася створювати декупаж «Диво дивне – своїми руками», 2 група  виготовляла оберіг «Містична сила з глибини століть», 3 група – розмальовувала писанки «Розмалюю писанки щирою любовю» , 4 група – до складу якої ввійшла і я - мотали мотанку «З ниток, клаптиків тканини – сакральний символ для людини»);
  • Представлення козацького бойового мистецтва «СПАС» - переконало, що не перевівся і не переведеться козацький дух на запорізькій землі;
  • Екскурсійна подорож по музею просто неба, де розташовані садово-паркові скульптури – неперевершеною (таке бачила лише в с.Опішня на Полтавщині);




  •  Шкільний етнографічний музей «Зразковий музей» вразив великою кількістю та різноманітністю глечиків різних видів глини. 



 









Після воркшопу майстерності «Для нас усіх –у глиняному царстві живе святкова радість… І доки глина є – ми буде мжить!», ми власноруч  долучилися до виготовлення виробів із глини.
           Завершив такий насичений враженнями та подіями, виступами та майстер-класами день - вечір-відпочинку «Білозерські гулі», який полонив присутніх майстерним виконанням пісень, танців ансамблем  «Гладос», неперевершеною виставою «Фараони» , організовану працівниками школи.
            Залишали Малу Білозерку вже пізно ввечері … з повними руками подарунків: вироби з глини, мотанки, писанки, дерев’яні обробні дошки з декупажем, з позитивом, а найголовніше – з думкою про те, що такою,  мабуть, і повинна бути  Нова українська школа, як цей «ДИВОСВІТ»!
Більше про "Дивосвіт" тут 

Немає коментарів:

Дописати коментар